top of page
Vyhledat

8 tipů na úspěšné plánování svatby


Svatba je den, na který se těší mnoho lidí celý život. A právě proto je plánování této události tak důležité. Není to jen o jednom dni, ale o celé řadě příprav, rozhodování a úvah, které předcházejí tomuto okamžiku. Pokud se chystáte na svatbu, chcete, aby byla dokonalá a nezapomenutelná. Avšak, abyste dosáhli tohoto cíle, musíte být připraveni věnovat hodně času a úsilí.


#1 - Sestavte detailní plán

V první řadě je důležité sestavit detailní plán. V něm zahrňte všechny důležité úkoly, jako je výběr místa pro svatbu, výběr jídel a nápojů, volba oblečení a další. Plánování svatby je velmi náročné, ale pokud máte detailní plán, může vám to ušetřit mnoho stresu a problémů.



#2 - Najděte inspiraci


Hledání inspirace je skvělý způsob, jak získat nové nápady a podněty pro svou svatbu. Procházejte časopisy o svatbách, webové stránky a sociální sítě a hledejte prvky, které se vám líbí. Komunikujte s dodavateli, jako jsou cateringové společnosti, květinářství nebo fotografové, kteří vám mohou nabídnout nové nápady a inspiraci.


Při hledání inspirace nezapomeňte prozkoumat i naši galerii, kde najdete fotografie našich předchozích svateb. Také můžete navštívit Pinterest, kde najdete spoustu skvělých nápadů a inspirace pro svatební výzdobu, jídlo, oblečení a další prvky svatby. Vyberte si prvky, které se vám líbí a přizpůsobte je svému stylu a vkusu, aby vaše svatba byla jedinečná a nezapomenutelná.


#3 - Věnujte pozornost detailům


Při plánování svatby je důležité věnovat pozornost detailům. Zaměřte se na výběr vhodného místa, výzdobu, zvukové a světelné vybavení a další prvky, které pomohou vytvořit nezapomenutelnou atmosféru. Pro zvýraznění této atmosféry můžete použít grafické materiály, jako jsou například svatební pozvánky, menu nebo označení stolů. Pokud si nejste jisti, jak je vytvořit, můžete využít online platformy jako je Canva, která nabízí širokou škálu šablon a nástrojů pro vytvoření profesionálně vypadajících grafických materiálů. Jedním praktickým tipem může být také zaměřit se na vhodné osvětlení, které pomůže vytvořit správnou atmosféru a vyniknout výzdobě a dekoracím.



"Svatba není o dokonalosti. Je to o nalezení svého nejlepšího přítele, s nímž budete moci sdílet všechny radosti a starosti života." - Fawn Weaver

#4 - Spolupracujte s kvalitními dodavateli


Pokud se chystáte na svatbu, chcete, aby vše proběhlo hladce a bez problémů. Proto je důležité mít spolehlivého a zkušeného partnera, který vám pomůže s plánováním a koordinací. U nás v Fokus Cateringu nabízíme možnost nezávazného setkání s naším koordinátorem, který vám rád poradí s výběrem jídel, nápojů a dalších služeb. Navrhneme vám také vhodné řešení pro vaše místo konání a pomůžeme vám s dalšími důležitými aspekty vaší svatby. Pokud máte zájem, neváhejte nás kontaktovat a domluvit si osobní schůzku. Těšíme se na setkání s vámi!





#5 - Sledujte rozpočet


Sledování rozpočtu je důležité pro úspěšné plánování svatby. Nastavte si reálné cíle a prioritizujte náklady, abyste nevynaložili více, než je nutné. Dbejte také na to, aby byly platby spláceny včas a abyste měli celkový přehled o výdajích.


#6 - Zvažte sezónnost


Sezónnost je důležitým faktorem při plánování svatby. Rozhodnete se pro letní svatbu nebo zimní svatbu? Rozhodnutí ovlivní volbu oblečení, výzdobu a další prvky svatby. Nezapomeňte také zvážit sezónnost jídla, které bude podáváno.




#7 - Myslete na své hosty


Svatba je nejen o novomanželech, ale také o hostech. Myslete na to, co by mohlo hosty potěšit a co by mohlo být pro ně nepříjemné. Zvažte výběr jídel a nápojů, hudebního výběru a dalších prvků, které mohou ovlivnit náladu hostů.


Na svatbě se často hrají různé hry a soutěže, které přispívají k atmosféře a zábavě. Zde je pár nápadů na svatební hry:

  1. Kvíz o novomanželech - Hosté odpovídají na otázky o novomanželech a jejich vztahu. Tato hra je skvělá zábava a umožní hostům lépe poznat novomanžele.

  2. Polibek pod větví - Novomanželé se políbí pod větví, která je držena nad jejich hlavou. Poté se počet větví postupně zvyšuje, dokud se nezhroutí.

  3. Lov na poklady - Hosté jsou rozděleni do týmů a musí najít skryté předměty na svatbě. Tento závod je skvělou zábavou pro všechny účastníky.

  4. Výměna šatů - Novomanželé a hosté se převléknou do oblečení druhého pohlaví a hledají partnera, který je oblečen jako oni sami. Tato hra zaručeně rozveselí všechny hosty.

  5. Rvačka o květiny - Hosté se snaží chytit květinu, kterou hodí novomanželka. Tento rituál je často součástí svatebního obřadu a má symbolický význam.

  6. Tanec se židlí - Hosté tančí kolem židlí, které jsou postaveny v kruhu. Když hudba zastaví, každý host musí najít volnou židli a poslední host, který stojí bez židle, vypadává.

  7. Bludiště - Hosté se snaží projít bludištěm, které je vytvořeno z provázků. Toto je skvělá hra pro venkovní svatby a poskytuje hostům zábavu i výzvu.

Svatební hry jsou skvělou zábavou pro všechny hosty a pomáhají vytvořit nezapomenutelnou atmosféru na svatbě. Vyberte si hry, které se vám líbí, a vytvořte si tak svůj vlastní program plný zábavy a radosti.


#8 - Sledujte detaily


Posledním, ale ne méně důležitým, faktorem je sledování detailů. Kontrolujte si, zda jsou všechny objednané služby splněny a zda jsou všechny detaily v pořádku. Mějte také připravený plán B na případné neočekávané situace.

Svatba je velmi důležitou událostí v životě a plánování může být velmi náročné. Pokud se řídíte těmito tipy a spolupracujete s kvalitními dodavateli, můžete si být jisti, že vaše svatba bude nezapomenutelná.


Pokud máte zájem o svatební catering a další služby, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme s plánováním vaší svatby a zajistíme, aby vše proběhlo hladce a bez problémů. Naše zkušenosti a profesionální přístup vám zaručí nezapomenutelný zážitek a dokonalou svatební hostinu. Kontaktujte nás prostřednictvím našeho webu nebo telefonicky a rádi vám odpovíme na všechny vaše otázky. Těšíme se na vaši svatbu!


Tým Fokus Catering

bottom of page